Prima+ervaringen+Squall+met+fungiciden
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Prima ervaringen Squall met fungiciden

Met toevoegen van Squall als hechter en uitvloeier aan gewasbeschermingsmiddelen kunnen akkerbouwers 20 tot 30 procent besparen op hun middelenverbruik.

Dat vertelden Peter Buis en Maarten Klein van Squall gisteren tijdens een bezoek aan het proevenplatform van gewasbeschermingsfirma Heyboer in Biddinghuizen.

Volgens Buis zijn in de praktijk met name al goede ervaringen opgedaan met fungiciden in opgaande gewassen als granen, aardappelen, uien en suikerbieten. 'Door de hechtende werking blijft het middel beter aan het gewas plakken.'

Driftreductie

De dosering kan niet alleen naar beneden, ook levert Squall een driftreductie van 90 procent op, stelt Klein. 'Bij een normale bespuiting gaan we uit van 20 procent drift, met Squall brengen we dat terug tot 6 procent.'

De dosering van Squall is normaal ongeveer 0,5 procent. Bij het gebruik van driftreducerende doppen is 0,25 procent van de uitvloeier voldoende.

Hogere rijsnelheden

Buis en Klein meldden nog dat door het meespuiten van Squall akkerbouwers hogere rijsnelheden kunnen aanhouden tijdens bespuitingen. Zij erkennen dat een besparing van 20 tot 30 procent op het middelenverbruik nodig is om de prijs van Squall te compenseren.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer