'Diervriendelijke dikbil misleidend'

Vlees van dikbildieren mag niet als diervriendelijk in de schappen komen te liggen. Tot dat oordeel komt de Reclame Code Commissie na een klacht van wakker dier tegen groothandel Makro.

%27Diervriendelijke+dikbil+misleidend%27
© Nieuwe Oogst

Makro verkoop dikbilvlees van het merk Arden'beef met 'Diervriendelijk' en 'Puur Natuur' op de verpakking. Volgens Wakker Dier is dit niet van toepassing op de dikbil-dieren, omdat zij dusdanig zijn doorgefokt op spiergroei, dat een natuurlijke geboorte haast niet mogelijk is.

De Reclame Code Commissie stelde Wakker Dier daarop in het gelijk. Zo past Puur Natuur niet op het vlees, omdat het ras in de vrije natuur waarschijnlijk zou uitsterven.

Sector te traag

Het initiatief van de vleesveesector, om het aantal keizersnedes in de komende jaren fors te laten afnemen, gaat in de ogen van Wakker Dier te traag. Daarom vindt Wakker Dier dan de verkoop van vlees van dikbilrassen per direct moet worden verboden.

De uitspraak van de Reclame Code Commissie, waarop Makro de verpakking waarschijnlijk aanpast, gaat in de ogen van Wakker Dier niet ver genoeg. Die pleit er zelfs voor dat Makro helemaal stopt me de verkoop van vlees van dikbilrassen.

'Nederland heeft voldoende vleesrunderen rondlopen buiten in de wei, die wel in aanmerking komen voor het Beter Leven keurmerk. Door dikbilvlees te verkopen, werkt de Makro mee aan het te ver doorfokken van dieren', stelt Wakker Dier.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer