Burgers aan zetin Nederweert

Nederweert - Burgers, ondernemers en andere partijen die op de één of andere manier een binding hebben met het Nederweertse platteland krijgen een centrale rol in de verdere ontwikkeling van het buitengebied.
Nederweert werkt al langere tijd aan het programma ‘Buitengebied in Balans’. Doel is om het buitengebied in de gemeente toekomstbestendig te maken. Om dit doel te bereiken is de afgelopen twee jaar een beroep gedaan op ondernemers, inwoners en bezoekers van de gemeente Nederweert om samen te werken aan een vitaal platteland.
In dit kader werd vorig jaar de ‘Raad van Inspiratie’ in het leven geroepen: een groep van elf personen (agrariërs, burgers, natuur, toerisme en recreatie) die op een of andere manier betrokken zijn bij het buitengebied van Nederweert.
De gemeente gaat na de zomer aan de slag met het opzetten van de platforms rondom de door de Raad van Inspiratie benoemde thema’s (gezonde veehouderij, gezonde leefomgeving, recreatie en landschap, vrijkomende agrarische bebouwing en kennisontwikkeling). Dit moet de opmaat zijn voor een bredere dialoog over de toekomst van het buitengebied in Nederweert.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer