EP wil verbod op klonen dieren

De landbouw- en milieucommissies van het Europees Parlement zijn voor een verbod op het klonen van dieren en op de import van levensmiddelen van gekloonde dieren en hun nakomelingen. In Europa is klonen voor consumptiedoeleinden niet rendabel, in de VS gebeurt het wel.

Het Europees parlement wil dat er in de EU een totaal verbod komt op het klonen van dieren en op het verhandelen en importeren van levensmiddelen van kloondieren en hun nakomelingen. Dat besliste de bevoegde commissie voor milieu, volksgezondheid en voedselveiligheid.

Met deze stemming verscherpt het Europees Parlement het wetsvoorstel van de Europese Commissie voor een verbod op het klonen van dieren voor landbouwdoeleinden.

Invoerverbod

Voor voedingsmiddelen afkomstig uit derde landen zoals de Verenigde Staten, Canada en Brazilië, waar wordt gekloond, wil het Parlement een verbod op invoer wanneer het importcertificaat aangeeft dat het product afkomstig is van een gekloond dier of zijn nakomelingen.

Traceerbaarheid voor gekloond voedsel wordt in dit scenario erg belangrijk. Het Parlement breidt het verbod overigens ook uit naar alle diersoorten in plaats van enkel runderen, varkens, schapen, geiten en paarden zoals oorspronkelijk voorgesteld.

Klonen kan wel nog voor onderzoek en het voortbestaan van zeldzame rassen en bedreigde soorten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer