Geen+meerderheid+stop+plezierjacht
Nieuws
© Twan Wiermans

Geen meerderheid stop plezierjacht

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat de eend, fazant, houtduif, haas en konijn van de vrijstellingslijst worden gehaald. Maar in de Tweede Kamer lijkt daar geen meerderheid voor te zijn.

Het doden van dieren zonder maatschappelijk nut is niet meer van deze tijd, laat PvdD-voorvrouw Marianne Thieme weten. De partij wil via een initiatiefnota een verbod op de plezierjacht afdwingen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) zegt in een reactie de vrijstellingslijst te willen handhaven. Met die kanttekening dat de jacht moet plaatsvinden overeenkomstig een van te voren opgesteld afschotplan dat onderdeel uitmaakt van het faunabeheerplan.

Waardering

De PvdA liet eerder weten tegen plezierjacht te zijn, maar het is onduidelijk of de partij met het voorstel van de PvdD mee zal gaan.

PvdA-Kamerlid Henk Leenderts laat weten 'veel waardering' te hebben voor het initiatief van Thieme, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de partij zich tegen het standpunt van de staatssecretaris zal keren.

Goed werk

VVD en CDA zijn tegen het voorstel. Die partijen vinden dat jagers goed werk doen door de natuurlijke populaties in stand te houden.

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer