'Geen valse start veiling vroege Doré'

'De vroege Doré aardappelen die dinsdag op de eerste veildag van Alvantho voor 66 cent zijn verkocht, brachten woensdag 70 cent op. Het is zeker geen valse start geweest.'

%27Geen+valse+start+veiling+vroege+Dor%C3%A9%27
© Anton Dingemanse

Directeur David Hage van de veiling Alvantho in Sint-Annaland heeft niet slecht geslapen van het relatief lage prijsniveau.

Voor de Doré's werd 60 tot 66 cent betaalt en dat is iets minder dan de 65 tot 68 cent in 2014.

Verwachtingen

'Het viel niet mee. Ik had zelf de prijs van de Doré's hoger ingeschat. Maar misschien waren onze verwachtingen te hoog. De prijs van de andere rassen aardappelen was wel conform verwachting', zegt Hage.

De Première zat met 51 tot 55 cent onder het niveau van vorige jaar (55 tot 60 cent). Frieslanders werden voor de klok verhandeld voor 46 tot 55 cent, de Eigenheimers voor 1,10 tot 1,15 euro en de Bildtstar voor 80 tot 90 cent.

Grote aanvoer

Met 104 ton was de totale aanvoer groot. 'Door het koude en droge voorjaar is de groei onder het plastic lager geweest. Toch is er sprake van een goede aanvoer. Dat is geen probleem, want de belangstelling van de handel is goed', stelt Hage vast.

Omdat in de Zuid-Europese landen het areaal aardappelen is gekrompen en de opbrengsten dit jaar niet meevallen, is het aanbod van importaardappelen lager. Daarom had de Alvatho-directeur de prijs iets hoger ingeschat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer