LTO Varkenshouderij wil reactie stalregistratie

LTO Varkenshouderij, NVV, NVP en NMV wachten nog steeds op antwoord van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de bezwaren tegen verplichte stalregistratie in de Gecombineerde Opgave (GO).

LTO+Varkenshouderij+wil+reactie+stalregistratie
© Alice Booij

Ruim een maand geleden hadden de belangenbehartigers overleg op het ministerie waar zij hun bezwaren tegen de verplichte stalregistratie kenbaar maakten. Tot op heden heeft de staatssecretaris nog steeds niet inhoudelijk gereageerd.

Veehouders moeten van 1 april tot 15 juni in de GO aangeven in welke stallen, welke dieren vergund zitten. De gegevens worden onder meer gebruikt voor het in kaart brengen van de emissies uit de landbouw.

Geen afspraak

De belangenbehartigers stellen dat er geen afspraken zijn gemaakt in de overeenkomst generieke maatregelen PAS om emissiedaling via de GO te monitoren of in kaart te brengen.

Bovendien vrezen zij dat de gegevens niet geanonimiseerd zijn en dat de gegevens door derden kunnen worden opgevraagd en zullen worden gebruikt ten nadele van de veehouders.

Geen verhouding

Verder vinden de partijen dat het vragen van deze gegevens en de bijbehorende lastenverzwaring in geen verhouding staat tot het feit dat de ontwikkelingsruimte, ten behoeve van de veehouderij in de PAS, niet door de staatssecretaris kan worden gegarandeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer