Weer+huiszoeking+Pons+na+spermahandel
Nieuws
© ponsstar

Weer huiszoeking Pons na spermahandel

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft donderdag, samen met de FIOD, opnieuw een huiszoeking gedaan bij melkveehouder Arjan Pons in Gouderak. Dit was in het kader van een onderzoek naar de illegale handel in rundersperma.

Het vermoeden is dat de veehouder illegaal rundersperma wint en vervolgens verkoopt aan andere rundveebedrijven. Daarnaast wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte, het doen van onjuiste belastingaangiften en witwassen, stelt de NVWA.

Bij de doorzoekingen zijn onder meer rundersperma, apparatuur om sperma mee te winnen en de bedrijfsadministratie in beslag genomen.

Eerder veroordeeld

De veehouder is eerder veroordeeld door de rechtbank tot een half jaar cel voor illegale handel in rundersperma. De zaak loopt in hoger beroep.

Voor het winnen van en de handel in rundersperma gelden strenge regels, die moeten voorkomen dat (erfelijke) dierziekten worden verspreid. Runderspermawinstations moeten een erkenning hebben van het ministerie van Economische Zaken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer