Workshop etikettering bij ZLTO

ZLTO houdt, in samenwerking met Precon, workshops etikettering van (streek)producten. De eerste workshop is op dinsdag 16 juni van 13 tot 17 uur bij ZLTO in Den Bosch. Bij grote belangstelling worden er ook in andere delen van het werkgebied workshops gehouden.

Vanaf 13 december 2014 gelden nieuwe etiketteringsregels in de EU die ook gelden voor streekproducten. Aanpassing van de etiketten wordt door veel ondernemers als ingewikkeld ervaren en er is grote behoefte aan duidelijke uitleg over de nieuwe regels.
Daarvoor is in eerste instantie het streekproductenloket ontwikkeld. Op deze website vinden ondernemers bijvoorbeeld informatie over de hygiëne-eisen waar ze aan moeten voldoen als ze hun verse producten willen bewerken. Elk bedrijf moet zich houden aan de HACCP-eisen. Deze eisen zijn uitgewerkt in hygiënecodes. Ondernemers kunnen op de website van het streekproductenloket een hygiënecode op maat samenstellen. Daar is ook meer informatie te vinden over de regels betreffende etikettering.
En dan is er dus nu ook de workshop die ondernemers wegwijs maakt in de, soms ingewikkelde, wereld van de etikettering. Leden kunnen een van de etiketten van hun producten meenemen voor feedback van experts. Na afloop van de bijeenkomst krijgen ze een stappenplan mee naar huis met informatie en handvatten over de wetgeving, en een certificaat etikettering streekproducten.
De workshop biedt plaats aan maximaal 25 deelnemers. De kosten bedragen 75 euro per persoon, excl. btw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer