Ontwikkelagenda Drenthe

Drenthe - De partners van het Groenmanifest Drenthe komen met een ontwikkelagenda voor de melkveehouderij. Begin juli moet de ontwikkelagenda bij Gedeputeerde Staten van Drenthe liggen.

De inschatting van de partijen is dat de ontwikkelruimte die de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) biedt, snel op is en dat de PAS onvoldoende de natuurkwaliteiten realiseert. Daarom willen ze nog meer winst voor de landbouw en de natuur realiseren.
Te denken valt aan stimuleringsvoorstellen voor het sluiten van stikstof- en fosfaatkringlopen, maar ook aan mogelijkheden voor kavelruil en bedrijfsverplaatsing. Bovendien willen de partijen verduurzaming belonen, door die boeren meer mogelijkheden voor het verkrijgen van natuurbeschermingswetvergunningen te bieden.
Hiermee zijn volgens LTO en de natuurorganisaties stappen voorwaarts te maken op het gebied van milieu en landbouwontwikkeling. ‘Het gaat om een dynamische agenda waarmee we in het landelijke gebied doelen kunnen oplossen’, geeft voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe aan.

Proeftuin Natura 2000

Steenbergen ziet hierbij de Proeftuin Natura 2000 Overijssel, die zich richt zich op de realisatie van Natura 2000-doelstellingen met behoud van agrarisch ontwikkelingsperspectief als een van de voorbeelden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer