Hattemerpoort loopt nog

Hattem - Het duurt nog even voordat duidelijk wordt welke deelprojecten in de Hattemerpoort worden gerealiseerd. Dat zegt Joost Reijnen van de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

De Hattemse Poort is een van de ecologische poorten in Gelderland tussen de natuurgebieden op de Veluwe en de uiterwaarden. De Hattemerpoort omvat een stuwwal, een kanaalzone en uiterwaarden. In het gebied zitten relatief weinig agrarische bedrijven.
Na het tot stand komen van het Natuurpact tussen provincie Gelderland en het Rijk in 2013 is een aantal gebiedsprocessen voor natuurontwikkeling in de Hattemse Poort gestart met de Gelderse Natuur en Milieufederatie in de rol als gebiedstrekker. Doel is te zien welke van de 27 voorgestelde doelprojecten uit het uitvoeringsprogramma kunnen worden uitgevoerd.
Het proces ging vorig jaar van start en zou voor deze zomer zijn afgerond. Dat wordt dus later.
‘We zijn in het gebied via Stevig (Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland) met een kavelruil bezig en dat kost meer tijd dan vooraf is ingeschat’, verklaart Reijnen. Hij geeft aan dat Stevig in het aangrenzende gebied, waar de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is gepland, ook bezig is met een ruilproces.
‘We kijken of beide ruilen bij elkaar getrokken kunnen worden of op een andere manier aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dat maakt de zaak complexer.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer