Werkgeverscampagne ‘Open voor 50+’

LTO Nederland wijst werkgevers in de land- en tuinbouw de komende tijd op de voordelen die het kan hebben om 50-plussers in dienst te nemen.
Andere werkgeversorganisaties doen hetzelfde, zodat gezamenlijk wordt gewerkt aan het laten instromen van meer 50-plussers in het arbeidsproces. Doel is de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten. Daarmee wordt een belofte uit het vorig jaar gesloten sociaal akkoord waargemaakt.
MKB-Nederland en het UWV coördineren de campagne, die de naam ‘Open voor 50plus’ heeft gekregen. Het werken met 50-plussers komt onder meer aan de orde op het cao-congres van LTO Nederland op 30 juni en tijdens de werkgeversbijeenkomsten komend najaar.
Nu al is informatie te vinden op de website http://werkgeverslijn.nl/nieuws/arbeidsmarkt-beweging. Meer praktische informatie voor werkgevers staat op de website www.openvoor50plus.nl.
Het aantal 50-plussers dat een baan vindt, zit overigens al in een stijgende lijn. Uit cijfers van UWV blijkt dat vorig jaar ruim 52.300 werkzoekenden van 50 jaar en ouder weer werk vonden. Dat is 32 procent meer dan in 2013. Tegelijkertijd blijft de instroom in de WW onverminderd hoog en hebben oudere werkzoekenden meer problemen om aan het werk te komen dan jongere werklozen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer