LTO wil uitweg voor bruggen

Gelderland/Overijssel - LTO Noord legt zich niet neer bij het besluit om slechts een beperkt aantal van de 28 bruggen over het Twentekanaal te renoveren. De overheid wil er drie opknappen omdat ze onvoldoende bestand zijn tegen de huidige verkeersbelasting. Veel bruggen worden intensief gebruikt voor landbouwverkeer omdat boeren aan weerszijden land hebben liggen.
Voor dertien bruggen is renovatie niet nodig, stelt Rijkswaterstaat. Dat houdt in dat twaalf bruggen die eigenlijk niet meer voldoen, ook niet worden opgeknapt. Dat levert meerkosten op voor de landbouw omdat boeren en loonwerkers dan moeten omrijden zodra ze met zwaarder materieel naar de overkant willen.
LTO Noord laat nu een inventarisatie uitvoeren om duidelijk te krijgen waar precies de knelpunten liggen en of er andere oplossingen voorhanden zijn, zoals herverkaveling. ‘Daarnaast spreken we Rijkswaterstaat aan op haar verantwoordelijkheid. Als je een brug bouwt, moet je die ook voldoende onderhouden’, zegt provinciaal bestuurder Peter Schrijver van LTO Noord Gelderland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    50 %
Meer weer