Emoties over nertsennieuws

De toekomstige inrichting van de pelsdierhouderij is een onderwerp dat in Nieuwe Oogst regelmatig aan bod komt. De impact van de voorgenomen maatregelen op het boerenbedrijf wordt daarbij veelvuldig belicht, alsmede de standpunten van de sectorale organisatie.
Het mogelijke verbod van de nertsenhouderij roept onder leden altijd veel emoties op, ook als het artikelen in het ledenblad betreft. Veel dynamiek ook op dit thema, waarbij verheugend nieuws en pijnlijke maatregelen vanuit de politiek elkaar afwisselen.
De SP komt in 2006 in de Tweede Kamer met een initiatiefvoorstel voor een verbod. Twee jaar later krijgt de partij steun van de PvdA. De besluitvorming over een verbod wordt echter steeds uitgesteld. Eind 2012 stemt de Kamer in met een houderijverbod. Vanaf 2014 is het verboden nieuwe bedrijven met pelsdieren op te starten of bestaande pelsdierhouderijen uit te breiden in aantallen dieren. Tot 2024 geldt er een overgangstermijn.
De Nederlandse Federatie van Edelpelsdierenhouders (NFE) spant met succes een rechtszaak aan. In 2014 zet de Haagse rechtbank een streep door het verbod.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer