Varkensboeren groots op tentoonstelling

In Heeswijk-Dinther vindt vanaf zaterdag een buitententoonstelling plaats die de onzichtbaarheid van de Brabantse varkenshouderij zichtbaar wil maken.

Varkensboeren+groots+op+tentoonstelling
© Tineke Schuurmans

De organiserende stichting vraagt met de tentoonstelling 'Ctrl + Alt + Del, de toekomst nu' aandacht voor de ingrijpende veranderingen van het Brabantse dorpsleven anno nu.

Bijzonder onderdeel van deze tentoonstelling is 'Het Varkensboerenboek' van beeldend kunstenares Tineke Schuurmans.

Levensgrote portretten
Een serie levensgrote portretten van moderne Brabantse varkensboerenfamilies in een groot weiland laat de mens achter het boerenbedrijf zien.

Met de expositie wil Schuurmans de varkenshouderij zichtbaar maken. 'De varkenshouderij speelt zich buiten het gezichtsveld van veel mensen af, en toch hebben we er een beeld van', geeft de kunstenares aan.

Gewone mensen
De foto’s vertellen het verhaal van gewone mensen en laten zien dat dé boer niet bestaat. Tineke Schuurmans heeft de ambitie om alle varkenshouders in Noord-Brabant te portretteren en daar een begeleidend boek bij uit te brengen.

De tentoonstelling start op zaterdag 23 mei met een opening om 16 uur en duurt tot en met zondag 28 juni 2015.

De openingstijden zijn donderdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur. De tentoonstelling is te bezoeken aan de Meerstraat 22, in Heeswijk-Dinther.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer