Vergroening eenvoudiger voor landbouwer

De Europese Commissie wil op korte termijn zeven concrete maatregelen nemen om vergroeningsmaatregelen makkelijker te maken voor landbouwers.

Vergroening+eenvoudiger+voor+landbouwer
© Nieuwe Oogst

Zo zal de Europese Commissie ermee akkoord gaan dat lidstaten alleen de door landbouwers aangegeven ecologische aandachtsgebieden in het perceelsregister opnemen.

Ook zal een beperkte afwijking worden geaccepteerd tussen de grens van het perceel en het aangrenzende ecologische aandachtsgebied. Daarmee komt er meer flexibiliteit in de invulling van de vereisten rond de ecologische aandachtsgebieden.

Compenseren

Mocht er bij een controle een stuk ecologisch aandachtsgebied missen dan kan dat worden gecompenseerd door een andere, ook als deze niet door de landbouwer als zodanig is opgegeven.

Tot slot wil de Europese Commissie overwegen dat stikstofbindende gewassen niet per definitie na vijf jaar worden beschouwd als blijvend grasland.

Prioriteit

Nederland is het eerste half jaar van 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Dijksma geeft aan dat tijdens dat voorzitterschap vereenvoudiging van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid één van haar prioriteiten is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer