RFC+boekt+vooruitgang+bij+verduurzaming
Nieuws
© Nieuwe Oogst

RFC boekt vooruitgang bij verduurzaming

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft vorig jaar 'tastbare' resultaten geboekt bij de uitvoering van de eigen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doelstellingen.

Dat komt mede door concrete energiebesparing en het gebruik van duurzame energie, afkomstig van windmolens, zonnepanelen en biomassa van de leden-melkveehouders.

RFC besloot daarnaast eind 2014 de weidegangtoeslag te verhogen van 50 cent naar 1 euro per 100 kilo melk om weidegang verder te stimuleren.

Grondstoffen

De coöperatie kocht bovendien grondstoffen als palmolie, sojaolie, cacao en karton voor de Europese markt 100 procent duurzaam in. Er zijn verder voorbereidingen getroffen voor de inkoop van duurzaam tropisch fruit en suiker.

RFC stelt zich tevens ten doel om vanaf 2015 100 procent verantwoorde sojaschroot voor het voer van de koeien van de leden-melkveehouders te laten gebruiken.

Gezonde voeding

In kader van de MVO-doelstellingen werd aan miljoenen kinderen wereldwijd voorlichting gegeven over gezonde voeding en levensstijl.

Door leden-melkveehouders en medewerkers van FrieslandCampina werden via het eigen Dairy Development Programme 5.440 Afrikaanse en Aziatische melkveehouders en medewerkers van milk collection centres en coöperaties getraind.

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer