Focussen op de economische betekening van het bedrijfsleven in Peel en Maas

Het bestuur van LLTB-afdeling Peel en Maas wil zich meer richten op kansrijke ontwikkelingen in de regio.


Jan Linssen,
Secretaris LLTB-afdeling Peel en Maas

Focussen+op+de+economische+betekening+van+het+bedrijfsleven+in+Peel+en+Maas
© Jasper Schel

Dit wil de afdeling doen door samen te werken binnen het agrocluster Peel en Maas en een economisch cluster van regionale mkb-bedrijven en agrarische sector.
Binnen het agrocluster Peel en Maas kan de LLTB een belangrijke schakel vormen tussen de verschillende takken zoals de Plattelandscoöperatie, het Aspergegilde, het Varkensgilde en het initiatief ‘Geworteld in onze omgeving’.
Binnen deze organisaties wordt gewerkt aan een directe verbinding met het onderwijs om projecten te genereren die meerwaarde hebben voor de bedrijven en de toegankelijkheid tussen onderwijs en bedrijven verbeteren.
Nu al wordt er een groot aantal activiteiten georganiseerd om de relatie tussen het publiek en de agrarische sector te verbeteren. Door ook de relatie te leggen met het onderwijs, wordt de jeugd intensiever betrokken bij het agrarisch bedrijfsleven.
Het tweede punt is samenwerking binnen een sterk economisch cluster van regionale bedrijven in het mkb en de agrarische sector. Met mkb regio Peel en Maas wordt momenteel besproken hoe de samenwerking gestalte kan krijgen. Tevens wordt onderzocht of de industriële kring Helden zich hierbij wil aansluiten.
Door niet specifiek een branche te profileren, maar meer uit te gaan van de economische betekenis van het hele bedrijfsleven voor de regio, kan een sterk economischer cluster worden gevormd voor overleg en samenwerking met gemeente, gemeentelijk bedrijvenloket en ruimtelijk beleid voor verantwoorde economische ontwikkeling.
Ook binnen deze ontwikkeling kunnen projectafspraken worden gemaakt om gezamenlijk te investeren in innovatie, kennisontwikkeling en arbeidsmarktproblematiek. Er bestaat nu al veel relatie tussen innovatie en kennisontwikkeling van agrarische en mkb-bedrijven in onze regio.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer