Meer+vertrouwen+agrarische+ondernemers
Nieuws
© AWP Delfland

Meer vertrouwen agrarische ondernemers

De meest recente Agro Vertrouwensindex vertoont een positiever beeld dan een halfjaar geleden.

Deze week publiceerde het LEI de Vertrouwensindex over het eerste kwartaal van 2015. In de akkerbouw, vollegrondstuinbouw, pluimvee- en melkveehouderij is het ondernemersvertrouwen voor de middellange termijn toegenomen.

Glastuinders positief

Hetzelfde geldt voor de glastuinbouw, waar de Vertrouwensindex voor het eerst boven het nulpunt uitkomt. Glastuinders zijn positief over de afgenomen kosten en de ontwikkeling van de opbrengstprijzen.

Alleen in de varkenshouderij hebben ondernemers minder vertrouwen in de situatie over de lange termijn.

Stabiel ondernemersbeleid

Dat veel boeren en tuinders wat meer vertrouwen hebben in het perspectief op langere termijn, noemt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat een positieve ontwikkeling.
.
Voor een goed toekomstperspectief is het volgens Maat in elk geval nodig dat de overheid voor een stabiel ondernemersbeleid zorgt. ‘Dat verdient onze sector, want we zijn nog steeds de drager van de export en van het economisch herstel.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer