Utrecht inventariseert natuur

Provincie Utrecht voert haar jaarlijkse inventarisatie van flora en fauna dit jaar uit in de Vechtvallei en het Noorderpark.

Utrecht+inventariseert+natuur
© Nieuwe Oogst

Van 15 mei tot eind september gaan veldwerkers op pad om te inventariseren welke planten en dieren er in Utrecht leven. Deze inventarisatie vindt ieder jaar plaats, telkens in een ander deel van de provincie.

De provincie kijkt naar planten, zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen, dagvlinders, libellen, sprinkhanen, krekels en bosmieren. Voor de planten is één bezoek voldoende, voor de dieren wordt een gebied drie maal in het seizoen bezocht.

Aandacht

De veldwerkers zijn dit jaar actief in delen van gemeenten Abcoude, Stichtse Vecht, De Bilt, Baarn, Zeist en Woerden. Dit is circa 11.000 hectare. De meeste aandacht gaat uit naar wegbermen, sloten, poelen, houtwallen, heiden en (park)bossen.

Beleid

De resultaten van de inventarisatie gebruikt de provincie om haar beleid op te stellen. Zo zijn in het recent vastgestelde Natuurbeheerplan op basis van waarnemingen de kansrijke gebieden geselecteerd voor subsidies voor agrarisch natuurbeheer.

De gegevens van het Noorderpark zullen gebruikt worden bij rapportages over het Natura 2000 gebied Oostelijke Vechtplassen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer