Let op dekking bij oude verzekeringen

De adviseurs van LTO Noord Verzekeringen komen met regelmaat polissen tegen die soms jaren niet zijn aangepast. Dit levert bij schade onherroepelijk problemen op.

Benjamin OverkleeftInmiddels is er veel veranderd, denk aan een storing in elektravoorzieningen. Verzekeraars hebben de dekkingen aangepast naar ruime, solide dekkingen.
Polissen die jaren niet zijn aangepast, bieden beperkt dekking tot ‘brand’ of hooguit ‘brand en storm’. Ze bieden volstrekt geen dekking tegen de risico’s die ondernemers nu lopen. Dit impliceert dat de polissen lange tijd geen onderhoud hebben gehad en doet vrezen voor de juistheid van de verzekerde bedragen. Hoewel dat nooit boven water zal komen, omdat elke dekking ontbreekt.
Tegenwoordig worden de verzekerde bedragen juist en met garantie tegen onderverzekering vastgesteld. De dekkingen heten bij elke verzekeraar anders, maar zijn allemaal uitgebreid en kennen heldere dekkingsvereisten en uitsluitingen. Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de ondernemer hoe hij verzekerd is en blijft, maar hij moet daar wel op worden gewezen.
In vergelijking met jaren geleden is tegenwoordig voor dezelfde premie een veel betere dekking mogelijk. Sterker nog: met de huidige premiestelling is een betere dekking vaak goedkoper. Denk aan de dekking voor elektronica. Een geringe storing (over- en onderspanning) kan catastrofale gevolgen hebben voor de gehele onderneming.
LTO Noord Verzekeringen biedt haar leden gratis en vrijblijvend verzekeringsadvies. U krijgt dan een helder overzicht van de verbeterpunten in uw verzekeringsportefeuille.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer