Isoleren is direct besparen

Een woning zonder isolatie verliest veel warmte via bijvoorbeeld buitenmuren, het dak, de ramen en via de vloer van de begane grond. Goede isolatie gaat dit warmteverlies tegen. Hierdoor hoeft de verwarming veel minder hard te stoken. Dit scheelt geld, maar ook fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2.
Zonder isolatie voelt het daarnaast vaak onbehaaglijk aan en kan het binnenklimaat zelfs ongezond zijn. Door vocht en tocht ontstaat er namelijk snel schimmelvorming.
Isoleren zorgt voor een verhoogd wooncomfort omdat de vocht- en tochtstromen verholpen worden. Bij een luchtdichte isolatie is het belangrijk dat er bewust geventileerd wordt, zodat er altijd frisse lucht de woning in komt en vuile lucht afgevoerd kan worden.

Isolatieregeling

Isolatie levert dus veel meer dan alleen een lagere energierekening op, maar het is interessant om te bekijken wat de mogelijke besparingen zijn. De kosten zijn vaak veel minder hoog dan verwacht.
Het isoleren van de spouwmuur van een gemiddelde vrijstaande woning kost bijvoorbeeld 2.900 euro en de jaarlijkse besparing is 800 euro. Met de LTO Energieregeling krijgen LTO-leden, mits zij kiezen voor het LTO Energiecollectief met Greenchoice, gemidddeld 725 euro isolatiekorting. Dit betekent dat de investering in minder dan 3 jaar is terugverdiend.
De besparings- en kostencijfers zijn afkomstig van de voorlichtingsorganisatie MilieuCentraal. De cijfers zijn gemiddelden. ‘De daadwerkelijke besparing hangt van diverse factoren af, zoals uw stookgedrag en de energieprijzen. Wilt u een beter beeld van de besparingsmogelijkheden in uw woning? Kijkt u dan eens op www.verbeteruwhuis.nl. Hier kunt u gegevens over uw woning invullen en hierdoor zijn de cijfers beter afgestemd op uw specifieke situatie’, vertelt Niels Grozema, isolatieadviseur bij Hallen en Stallen Isolatie.
‘Voor een advies op maat is het verstandig dat u een isolatieadviseur bij u thuis uitnodigt. Tijdens een adviesgesprek krijgt u antwoord op al uw vragen en weet u precies hoeveel de isolatiemaatregelen u gaan kosten, hoeveel isolatiekorting u krijgt en hoeveel u kunt besparen. De adviseur bekijkt uw woning grondig en kan hierdoor aangeven welke isolatiemaatregelen het best passen bij uw situatie’, vertelt Grozema.
Hallen en Stallen Isolatie heeft een jarenlange ervaring in woningisolatie, maar heeft ook veel kennis van de isolatie van hallen, stallen, tanks, bewaarplaatsen en andere agrarische objecten. Meer informatie en voorwaarden kunt u vinden op www.lto-energie.nl/isolatieregeling of bel: 0598-717 262

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer