Vlagtwedde besluit over melkveestal Buijs

Burgemeesters en wethouders van gemeente Vlagtwedde vragen de gemeenteraad groen licht te geven voor een melkveebedrijf van 1.150 melkkoeien en 840 stuks jongvee in Vlagtwedde.

Gemeente Vlagtwedde vergadert over twee weken over het toestaan van de melkveehouderij van de Noord-Brabantse ondernemer Ad Buijs.

Vleeskuikenbedrijf

Buijs heeft op de plek waar hij het bedrijf wil bouwen een vleeskuikenbedrijf met 35.000 vleeskuikens. Deze stallen worden gesloopt zodra het melkveebedrijf gereed is. Het bedrijf wordt ongeveer 10 hectare groot.

Het project leidt dankzij saldering niet tot een toename van de stikstofdepositie op het dichtstbijzijnde stikstofgevoelige Nature 2000-gebied, geeft provincie Groningen aan.

GroenLinks

Het plan van Buijs leidde in 2013 tot het vertrek van GroenLinks uit het college van Gedeputeerde Staten Groningen, toen Provinciale Staten besloten het tijdelijke 300 NGE-moratorium op te heffen.

Het betekende dat de provincie met tien grote bedrijven, waaronder dat van Buijs, het gesprek over uitbreiding hervatte.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer