GasTvrij+Terschelling+blij+om+standpunt+Kamer
Nieuws
© GasTvrij Terschelling

GasTvrij Terschelling blij om standpunt Kamer

Actiegroep GasTvrij Terschelling is blij dat de Tweede Kamer in meerderheid voorlopig tegen de gasboringen op het Waddeneiland is. 'Hoeraaah, stap 1! #uitstel. Nu Kamp nog!' laat de actiegroep weten via Twitter. 'Laten we van uitstel afstel maken!'

Ook de Waddenvereniging meldt 'heel heel blij'te zijn. De Kamer stemt komende dinsdag over een motie van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren, om de vergunningsaanvraag van Tulip Oil voor boringen bij Terschelling in de ijskast te zetten.

Een meerderheid zal zich bij die motie aansluiten, zo bleek vanochtend. De petitie van GasTvrij Terschelling tegen de gasboringen is sinds de start half februari door bijna 22.000 mensen getekend, bijna 18.000 via internet en meer dan 4000 handtekeningen op de papieren petitie.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer