Groningse aardbevingen halen USA Today

'Shaking up Holland: Gas-rich province protests quakes', kopt USA Today. De Amerikaanse krant besteedt in een artikel aandacht aan de Groningse aardbevingsproblematiek, meldt RTV Noord.

Groningse+aardbevingen+halen+USA+Today
© USA Today

Het artikel is geschreven door Emile Kossen uit Groningen. De student journalistiek en Amerikanistiek woonde enkele jaren in Washington. Daar legde hij contacten met journalisten van USA Today.

Nu Kossen weer in Nederland woont, wordt hij door de krant regelmatig gevraagd om te schrijven over belangrijke gebeurtenissen hier. 'Het definitieve rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vond ik een mooie reden om erover te schrijven', vertelt hij.

Aardgaswinning

In het artikel beschrijft Kossen de problemen, die voortvloeien uit de aardgaswinning. Bodemdaling en aardbevingen zijn namelijk niet alleen een probleem in Groningen: 'In Amerika wordt ook aardgas gewonnen', geeft Kossen aan.

Dat zorgt voor dezelfde soort problemen als hier. 'Sommige dorpen zakken daar helemaal weg en daar komen de aardbevingen nog eens bovenop. Daarom zijn ze in Amerika geïnteresseerd in de problematiek hier in Groningen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer