Kwaliteit bio-uien zorgt voor goede afzet

Volgens inkoper Rudie Ensing van handelsbedrijf OTC-Holland is het afzetseizoen voor biologische uien over het algemeen prima verlopen.

Kwaliteit+bio%2Duien+zorgt+voor+goede+afzet
© Nieuwe Oogst


'De afzet is meteen in het najaar goed op gang gekomen en steeds goed blijven doorlopen. Weliswaar verliep de vraag enigszins met horten en stoten op momenten dat handelaren in dezelfde periode posities aan het innemen waren', aldus Ensing.

Kwaliteit positief

Ronduit positief noemt de handelaar de kwaliteit van de biologische uien van dit jaar. 'Extreme problemen met koprot of meeldauw zijn achterwege gebleven. Er is daarom nooit sprake geweest van dumping van slechte uien op de markt met als gevolg een serieuze prijsdip.'

Wel waarschuwt Ensing uientelers die nu nog product in bewaring hebben voor de relatief vroege kiemlust van de uien.

Lagere notering

Voor het hele seizoen komt de gemiddelde notering van biologische uien verrekend over beide sorteringen uit op 37,50 euro per 100 kilo. Dat is gemiddeld bijna 6 euro minder dan vorig jaar.

Volgens Ensing heeft deze lagere gemiddelde notering vooral te maken met het vroege einde van het afzetseizoen voor vrije uien. 'Als we nog vier weken meer dan 50 euro hadden kunnen noteren dan was het gemiddelde aanzienlijk hoger geweest.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer