Kringloopboeren gaan voor eigen melk

De eigen melk als onderscheidend wegzetten. Dat is de insteek van de Kringloopboeren. Ze zetten daarom in op de samenstelling van hun kringloopmelk in relatie tot gangbare melk.

Kringloopboeren+gaan+voor+eigen+melk
© vbbm

Dat werd vorige week donderdagavond duidelijk tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu (VBBM). De hierbij aangesloten 'Kringloopboeren' zijn ervan overtuigd dat hun natuurlijke bedrijfsvoering wordt vertaald in een betere kwaliteit melk, die door hun koeien wordt geproduceerd.

'Als VBBM zijn wij helder: als voedselproducent willen wij gezonde producten produceren voor de consumenten. Met een natuurlijk kringloopsysteem op bedrijfsniveau leggen wij daarvoor de juiste basis’, aldus de kersverse VBBM-voorzitter Erik Valk, melkveehouder uit Broekland.

Zijn organisatie is daarbij onderscheidend, vindt Valk. 'Nauwelijks chemie inzetten, aandacht voor goed bodemleven en kwalitatief goede mest gebruiken zijn voorwaarden voor gezonde dieren die gezonde producten voortbrengen.’

Kwaliteit

‘Ik ben er voorstander van dat het accent moet liggen op kwaliteit en niet op kwantiteit: niet meer melk produceren, maar echt gezonde melk. Melk met essentiële bouwstoffen in de juiste verhouding.’

Het laten verrichten van naar de samenstelling van kringloopmelk en gangbare melk staat daarom hoog op het verlanglijstje van de VBBM. De vereniging zoekt daarom instituten of consumentenorganisaties om dit mee op te pakken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer