%27De+Kastanjeboom%27+ontwikkelt+scoontjesroom
Nieuws
© De Kastanjeboom

'De Kastanjeboom' ontwikkelt scoontjesroom

Marijke en John van Middelaar van 'De Kastanjeboom' uit Bunschoten hebben hun eigen streekproduct: scoontjesroom. De officiële erkenning van Nederlands Streekproduct kwam net voor Pasen.

'De Kastanjeboom' is een landwinkel & schenkerij die in 2015 tien jaar bestaat. Marijke van Middelaar startte vier jaar geleden met de ontwikkeling van de scoontjesroom. De Nederlandse equivalent voor het Engelse clotted cream.

Relatie met melkveebedrijf

'Ik miste in onze winkel een product dat een link heeft met ons eigen melkveebedrijf en waarmee we echt onderscheidend zijn', vertelt Marijke. Via een innovatienetwerk van boerderijzuivelbereiders ging ze vier jaar geleden met clotted cream aan de slag.

Het eindproduct: scoontjesroom. Een zuiveldelicatesse, ooit ontstaan om te eten bij scones, maar ook in andere toepassingen een traktatie. Scoontjesroom wordt verkocht een een fraai glazen potje met in het etiket het Spakenburger ruitje.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  7° / 4°
  70 %
Meer weer