Inrichting+Bethunepolder+afgerond
Nieuws
© Studio Kastermans

Inrichting Bethunepolder afgerond

De Bethunepolder, een kwelpolder ingeklemd tussen de Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen in de provincie Utrecht, is opnieuw ingericht. Onlangs vond de feestelijke afsluiting plaats.

De polder is het afgelopen jaar opnieuw ingericht om verdwijnende vogelsoorten weer een plaats te geven om te broeden en voedsel te zoeken.

Sommige delen van de polder zijn verlaagd en het waterpeil is verhoogd. Hierdoor wordt het gebied voor planten en dieren aantrekkelijker.

Het bijzondere aan de Bethunepolder is dat het water dat hier wordt weggepompt, gebruikt wordt om drinkwater van te maken voor Amsterdam. De ontwikkeling van de natuur draagt bij aan een betere waterkwaliteit.

Beheer door agrariërs

Samen met de provincie Utrecht, waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeentes Amsterdam en Stichtse Vecht , Staatsbosbeheer en met twee bewonersgroepen zijn de werkzaamheden voorbereid.

Twee agrariërs uit de polder nemen een deel van de natuurgebieden namens Staatsbosbeheer en de gemeente Amsterdam in beheer. De bewoners in de polder gaan zelf de vogelstand bijhouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer