BO+Akkerbouw+lanceert+Akkerbouwplaza%2Enl
Nieuws
© Nieuwe Oogst

BO Akkerbouw lanceert Akkerbouwplaza.nl

Akkerbouwplaza.nl is een website voor de akkerbouwsector waarop BO Akkerbouw informatie op het gebied van kennis, innovatie, nieuws en markt- en prijsinformatie bundelt.

Vanaf 1 april is de nieuwe website online. Met Akkerbouwplaza wil de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw de op het internet aanwezige informatie op een efficiënte wijze ontsluiten. Er is veel informatie beschikbaar, maar deze wordt lang niet altijd eenvoudig gevonden.

Interessante informatie

Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere websites waarop onderzoek wordt gepubliceerd. Bijna iedereen kent Kennisakker.nl, maar ook een minder bekende website als Beterbodembeheer.nl geeft interessante informatie voor een akkerbouwer.

Op het moment van online-gaan zijn volgens Tjitse Bouwkamp van BO Akkerbouw al meer dan 40 informatieblokken beschikbaar die verwijzen naar akkerbouwinformatie.

Agriprins

Naast een overzicht van vrij toegankelijke informatie biedt Akkerbouwplaza de mogelijkheid om via een abonnement toegang te krijgen tot specifieke informatie.

Met een abonnement verkrijgt een gebruiker bijvoorbeeld toegang tot Agriprins, de voorraadmetingen aardappelen en uien en de verwerkingscijfers.

Deze informatie werd voorheen verkregen via het Productschap Akkerbouw en was dus beschikbaar op basis van de heffingen voor alle akkerbouwers in Nederland.

Vanaf 1 april aanstaande is deze informatiestroom alleen beschikbaar voor gebruikers die via Akkerbouwplaza een abonnement afsluiten.

Geen winstoogmerk

Zowel de BO Akkerbouw als Akkerbouwplaza kennen geen winstoogmerk, meldt Bouwkamp namens BO Akkerbouw in een persbericht. 'De kosten voor een abonnement blijven beperkt tot wat nodig is voor een kostendekkende exploitatie.'

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer