Veilig de mestopslag reinigen

Soms heeft de mestopslag heeft onderhoud nodig vanwege roestvorming, scheuren of bijvoorbeeld reparatie aan mixers. De mestopslag moet daarvoor eerst worden gereinigd.

Ilona van HarsselaarDoor een nieuwe methode kan dit nu van buitenaf. Doordat het niet meer nodig is de mestopslag te betreden, blijft de veiligheid gewaarborgd. Appel Tank Cleaning (ATC) heeft deze werkwijze in samenwerking met onder andere de brandweer ontwikkeld. LTO-leden profiteren nu van 10 procent korting op de reiniging van hun mestopslag door ATC.
Bijzonder aan deze methode is dat de mestopslag op één plek van buitenaf wordt gereinigd. Andere bedrijven moeten de mestopslag betreden om de opslag schoon te maken. Doordat ATC van buitenaf reinigt, is het 100 procent veilig. Daarbij is ATC zelfvoorzienend in deze methode. Alle apparatuur neemt zij mee; de agrariër dient alleen te zorgen voor de aanvoer van water en de afvoer van afvalwater.
Het inwendig schoonmaken van een mestopslag kan om diverse redenen nodig zijn. Denk hierbij aan: verstoppingen bij achtergebleven mestresten, onderhoud, keuren of verplaatsen van een mestopslag.
Nadat de mestopslag is schoongespoten, vindt er een volledige gasmeting plaats. De mestopslag wordt pas vrijgegeven voor betreding zonder ademluchtapparatuur als de gasmeting is gedaan en goed is bevonden.
Gezien de veiligheid is het belangrijk dat de partij die de mestopslag reinigt, een betrouwbare partij is die veilig werkt. Met de methode van ATC kan dat. Dit is dan ook de reden dat LTO Ledenvoordeel kortingsafspraken heeft gemaakt met dit bedrijf.
ATC is onderdeel van Appel Bouw waar LTO-leden ook 10 procent ledenvoordeel krijgen op mestsilokeuringen. Meer informatie op: www.ltoledenvoordeel.nl/mestsilo-reiniging.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer