LTO Achterhoeksteunt glasvezel

Achterhoek - LTO Noord in de Achterhoek staat achter het initiatief van provincie Gelderland en tien Achterhoekse gemeenten voor de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied.
‘Dit biedt meer perspectief dan draadloos internet over het 4G-netwerk’, stelt voorzitter Mark Ormel van afdeling Oost-Achterhoek. Hij vindt de investering die boeren moeten plegen om breedband af te nemen wel aanzienlijk. ‘Alles bij elkaar is het een vrij fors bedrag. Daar staat tegenover dat het voor ondernemers een bedrijfsinvestering is, die je op den duur weer terugverdient. Maar het moet wel betaald worden.’
De vennootschap Glasvezel Achterhoek BV vraagt een eenmalige bijdrage van 500 euro. Daarnaast moeten afnemers van breedband ook maandelijks abonnementsgeld betalen, los van de kosten die de aanbieders van breedbanddiensten nog in rekening brengen.
De tien deelnemende gemeenten stemmen dezer dagen over het businessmodel. Daarna moet minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken nog toestemming verlenen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer