Gebiedsprocessen in Gelderland moeten in 2020 zijn afgerond

‘In 2020 moeten de gebiedsprocessen zijn afgerond. Anderhalf jaar geleden hebben we gevraagd of er partijen waren die de handschoen op wilden pakken. Dat is nu in gang gezet. Soms is het een natuurorganisatie die de kar trekt, soms een andere organisatie’, zegt gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.
Mooi voorbeeld volgens van Dijk is het Aaltense Goor, een natuurgebied waar al jaren over wordt gediscussieerd. In 2011 kocht provincie Gelderland een melkveebedrijf uit om nieuwe natuur in het gebied aan te leggen. Waterschap Rijn en IJssel had plannen voor waterberging. Ruim drie jaar geleden presenteerden provincie en waterschap een natuur- en waterbergingsplan dat op veel bezwaren van boeren stuitte. Er kwam pas weer schot in na een verkenning naar de belangen en wensen van ondernemers en bewoners. ‘Dat kan elders dus ook zo gaan’, aldus Van Dijk.
In één of twee gebieden in Gelderland is er nog niets gebeurd. ‘Daar zullen we als provincie de regie moeten pakken. Maar 2020, dat gaat zeker lukken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer