Eerste steen voor nieuwbouw Dairy Campus

Op Dairy Campus in Leeuwarden is vrijdag de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van een modern nationaal innovatiecentrum voor de melkveehouderij.

Eerste+steen+voor+nieuwbouw+Dairy+Campus
© eigen foto Dairy Campus

Het centrum heeft een internationale uitstraling. Met de bouw en exploitatie van het complex is een investering van circa 40 miljoen euro gemoeid over een periode van tien jaar.

Daarvoor worden twee programma’s uitgevoerd (innovatie en educatie), en diverse stallen, een ontvangstcentrum en praktijkleervoorzieningen gebouwd.

Ontmoetingsplek

Alle spelers in de melk- en zuivelketen kunnen straks op deze inspirerende ontmoetingsplek terecht voor onderzoek, onderwijs en om innovatieve ideeën met elkaar te delen.

Manager Kees de Koning van Dairy Campus: ‘We willen vooroplopen met innovaties. Tegelijkertijd willen we dat die nieuwe technieken snel ingang kunnen vinden in de melkveehouderij.’

Partners

De financiering wordt ondersteund door Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, ministerie van Economische Zaken en de partners.

De partners van Dairy Campus zijn: Wageningen UR, Royal FrieslandCampina, LTO Nederland, Hogeschool VHL, Nordwin College, Dutch Training Center, gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer