Wim Top bouwt melkveestallen

De bedrijven die de nieuwe Dairy Campus in Leeuwarden vormgeven, zijn bekend. De melkveestallen zijn gegund aan bouwbedrijf Wim Top en Gea Farm Technologies tekent voor de melkinstallatie.

Wim+Top+bouwt+melkveestallen
© Dairy Campus

De voeropname installatie met de RIC bakken van het landelijke kennis- en innovatiecentrum voor de melkveehouderij komt van Insentec. Het automatische vulsysteem voor de voerbakken van Trioliet.

In de komende weken vindt de verdere uitwerking van de overeenkomsten plaats en worden contracten getekend. Het voorgebouw en de verbouwing van de bestaande stal zal in een later stadium aanbesteed worden evenals een innovatiestal.

Innovatieve oplossingen

Er moet in Leeuwarden eind 2015 één centrale praktijklocatie ontstaan. In die Dairy Campus, waar onderzoekers, onderwijs en bedrijfsleven samen kunnen werken aan innovatieve oplossingen voor de zuivelsector.

Het voorgebouw en de verbouwing van de bestaande stal zal in een later stadium aanbesteed worden evenals een innovatiestal.

Samenwerkingsverband

Dairy Campus is een samenwerkingsverband tussen, Hogeschool Van Hall Larenstein, Nordwin College, Dairy Training Centre, LTO Nederland, FrieslandCampina, gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân.

De nieuwbouw wordt mede mogelijk gemaakt door het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer