Utrechtse+inbreng+in+Vallei+en+Veluwe+gering
Nieuws
© Ulco Wesselink

Utrechtse inbreng in Vallei en Veluwe gering

De inbreng van boeren uit Utrecht-Oost in het waterschap Vallei en Veluwe dreigt zeer gering te worden.

Daarvoor vreest Richard Vedder (31), melkveehouder in Eemland en kandidaat nummer 3 voor het CDA. Hij doet voor het eerst mee aan de verkiezingen.

'Circa een kwart van het werkgebied van Vallei en Veluwe ligt in Utrecht-Oost. Daarom vind ik het belangrijk dat de kennis van het gebied in het schap is vertegenwoordigd. Zo boer ik zelf in de uiterwaarden van de Eem. Goed peilbeheer is hier vreselijk belangrijk.'

Lijsten

Op de lijsten van de verschillende partijen staat naast Vedder alleen Henk van der Wind (SGP, nummer 1) uit Maarsbergen als boer op een verkiesbare plek. Vedder vreest dat de Utrechtse inbreng hierdoor erg klein wordt.

Ook bestaat de geborgde LTO-fractie geheel uit agrariërs uit Gelderland. 'Ik hoop dat de Utrechtse boeren daarom ook het belang van een Utrechtse afvaardiging inzien.'

Concurrentie

Zelf heeft Vedder ook concurrentie van partijgenoten die onder hem staan die met voorkeurstemmen in de verenigde Vergadering willen komen. Het CDA heft momenteel vier zetels in het waterschapsbestuur van Vallei en Veluwe.

Vedder profileert zich daarom ook als agrarische kandidaat. 'Ik ben natuurlijk melkveehouder.

Belangrijk vind ik dat we een goede balans is tussen landbouw en natuur.

En dat we daarbij denken in oplossingen.'

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer