Netwerkdag+op+Landgoed+Barendonk+%28video%29
Nieuws
© NVT

Netwerkdag op Landgoed Barendonk (video)

Landgoed de Barendonk in het Noord-Brabantse Beers mikt de laatste tijd meer en meer op zakelijke klanten.

De Netwerkdag Plattelandstoerisme, ondersteund door LTO Nederland en Wageningen UR, wordt woensdag 25 maart op Landgoed de Barendonk gehouden.

'De accommodatiemarkt voor families en vrienden is de laatste twee jaar verzadigd geraakt', constateert eigenaar Liesbeth Hermanussen. Gemiddeld ontvangt ze twee tot drie bedrijven per week voor workshops en cursussen, ‘weisessies’.

Korte tour op Landgoed de Barendonk

Grenzen verleggen

‘Waar toeristen zelfredzaam zijn, moet je voor bedrijven veel meer organiseren. Je verlegt steeds je grenzen.'

'Ik zag het als een probleem als bedrijven ook bij ons wilden dineren. Maar als we het druk hebben we met het melkveebedrijf, huren we ook een loonwerker in. Het was voor ons een eyeopener dat we dat als multi-functioneel bedrijf ook kunnen doen. Nu regelen we vaak een kok.’

Melkveehouderij

Naast het recreatiebedrijf houdt de familie Barendonk een melkveehouderij. Nog dit jaar hopen de ondernemers met de bouw van een nieuwe ligboxenstal te starten. Doel is om 210 koeien te melken.

Waar ze met het melkveebedrijf een omzet van 600.000 halen, halen ze met het recreatiebedrijf jaarlijks 250.000 euro. ‘We laten ons niet leiden door opbrengsten. Maar als we het doen, gaan we voor het hoogst haalbare, zowel op het melkvee- als op het recreatiebedrijf.'

·Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 6°
  50 %
 • Dinsdag
  6° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer