Geen extra NB-aanvragen

Bij provincie Overijssel zijn geen extra aanvragen voor een Nb-wetvergunning binnengekomen als gevolg van de invoering van de Programmatsche Aanpak Stikstof (PAS). Dat zegt de Overijsselse gedeputeerde Hester Maij.

Vorig jaar verleende de provincie een recordaantal van 1.050 vergunningen. Dat waren er 280 meer dan in 2013. Dit was echter een gevolg van de invoering van een legesheffing per 1 januari 2014, waardoor Overijssel in december 2013 circa 850 aanvragen ontving. Er zijn nu nog 348 aanvragen in behandeling. In 2015 zijn er tot nu toe 84 vergunningen aangevraagd.
Volgens de gedeputeerde zal in de PAS straks gemiddeld gezien voldoende ontwikkelingsruimte be–schikbaar komen voor alle economische activiteiten die de provincie verwacht.
‘Het is natuurlijk wel zo dat naarmate een activiteit dichter bij een Natura 2000-gebied plaatsvindt, relatief gezien meer ontwikkelingsruimte nodig is’, zegt Maij. ‘We willen zorgvuldig omgaan met de uitgifte van ontwikkelingsruimte en willen een eerlijke verdeling.’
Daarvoor gaat de gedeputeerde samen met alle provincies een paar beleidsregels vaststellen, die onrealistische aanvragen voorkomen. Deze worden voor de inwerkingtreding van de PAS vastgesteld door Gedeputeerde Staten. ‘De bedoeling is dat provincies zoveel mogelijk gelijke regels stellen’, aldus Maij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer