Asscher doet voorstel transitievergoeding

Minister Lodewijk Asscher (SZW) heeft een overgangsregeling ontworpen voor het bepalen van de ontslagvergoeding van seizoenwerkers. Zijn voorstel is vanmorgen naar de Tweede Kamer gestuurd.

Asscher+doet+voorstel+transitievergoeding
© Ministerie SZW

Onlangs ontstond onrust over de transitievergoeding voor tijdelijke werknemers zoals seizoenwerkers. Vanaf 1 juli hebben tijdelijke werknemers recht op een vergoeding als na ten minste twee jaar de arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd door de werkgever.

Terugwerkende kracht

Pijnpunt is met name de terugwerkende kracht die is opgenomen in de Wet werk en zekerheid. Asscher is bereid daar nu enige beperking in aan te brengen.

De minister wil als overgangsregeling alleen nog het arbeidsverleden vanaf 1 juli 2012 - met een onderbreking korter dan zes maanden - meetellen voor de transitievergoeding. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten van voor 1 juli 2012 tellen alleen mee met een onderbreking van ten hoogste drie maanden.

Niet direct betalen

Verder wordt geregeld dat de transitievergoeding niet direct betaald hoeft te worden als de werkgever de garantie biedt dat de werkgever binnen zes maanden weer aan de slag kan. Dit voorkomt dat na 1 juli meteen na afloop van een tijdelijk contract een transitievergoeding verschuldigd zal zijn.

De Tweede Kamer gaat wellicht volgende week in debat met de minister over de overgangsregeling.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer