Sulky met nieuwe kalkstrooiers naar Sima

Sulky presenteert deze maand als noviteit op de Sima in Parijs onder andere Isobus kunstmeststrooiers met onafhankelijke links/rechts modulatie en XT (kalk)strooiers.

Han ReindsenDe XT-kalkstrooiers zijn verkrijgbaar met een Vision strooicomputer die ervoor zorgt dat de machine plaatsspecifiek kan strooien. ‘Een dergelijke machine is interessant voor de Nederlandse markt. De eerste machine is al verkocht’, meldt Chris van de Lindeloof van importeur Farmstore in Bleskensgraaf.
De XT-kalkstrooiers zijn beschikbaar in mechanische (XT 100, 130 en 160) en hydraulische (XT 160, 210 en 240) versies. Ze zijn multifunctioneel inzetbaar. De strooiers kunnen korrels, poeder, organische pellets of vochtige bulkmeststof verspreiden.
De nieuwe generatie XT-strooiers heeft het voordeel van de gepatenteerde Epsilon verspreidingssysteem waardoor het mogelijk is goede korrelmeststoffen te verspreiden over een breedte van maximaal 50 meter.
De XT 160, 210 en 240 versies zijn uit te rusten met 12 of 14 meter brede gieken voor verspreiding van poedervormige producten. Deze machines hebben een inhoud van 7.200 liter tot 13.000 liter. De XT 160, 210 en 240 hydraulische versies hebben een inhoud van respectievelijk 13.000 tot 15.500 liter.

Sulky Isobus

De Sulky Isobus kunstmeststrooiers X 40 en X 50 zijn voorzien van een onafhankelijke links/rechts modulatie. Dit vermindert onder- en overbemesting in de overgangsgebieden. Dit zorgt voor optimaal gebruik van de kunstmest en meer regelmatige opbrengsten.
De rechts/links modulatie is te bedienen met twee universele Isobus terminals: de nieuwe universele terminal van Sulky of de Green Star John Deere 2630. Door het Isobus protocol stuurt de informatiemodule van de kunstmeststrooier aan in twaalf secties. Automatische links/rechts modulatie is gebruiksvriendelijk voor de boer omdat het werkt met standaard modulatiekaarden.
Sulky presenteert op de Sima ook de Cultiline XR bodembewerkingsmachine met twee rijen ingekeepte schijven met een diameter van 415 millimeter. Dit jaar zijn versies beschikbaar met een werkbreedte van 3 meter, 3,5 meter en 4 meter. De werksnelheid is 12 tot15 kilometer per uur.

Tracker rol

Sulky laat in Parijs ook de Tracker rol zien met een diameter van 550 millimeter. De aandrukrol zorgt voor een volledig gecontroleerde zaaidiepte en betere vochtvoorziening. Tegelijk zorgt de rol bij zware regenval voor afvoer van water tussen de rijen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer