Natura-gebied iets kleiner

Het Natura 2000-gebied Springendal en Dal van de Mosbeek wordt iets kleiner. Dat blijkt uit het nieuwe wijzigingsbesluit van het ministerie van Economische Zaken voor het Twentse Natura 2000-gebied.

De wijzigingen zijn doorgevoerd omdat de Raad van State bepaalde dat sommige gebieden ten onrechte waren aangewezen als Habitatrichtlijngebied.
Het gaat om het gebied ten zuiden van Vasse in de hoek van de Beekzijdeweg en de Lädderken en het landbouwperceel ten oosten daarvan. De rechter vindt dat deze gronden geen natuurwaarde hebben en niet nodig zijn om de betreffende habitattypen en leefgebieden van soorten in stand te houden en te herstellen.
Ook een landbouwenclave van 20 hectare in het deelgebied Vasserheide is aan het Natura 2000-gebied Springendal en Dal van de Mosbeek onttrokken vanwege soortgelijke redenen.
Verder is de begrenzing van het Natura 2000-gebied bij een bedrijf aan de Denekamperweg veranderd. In een vorig aanwijzingsbesluit was de grens van het gebied over de bestaande bebouwing van het bedrijf gelegd. Dat is nu veranderd. Erf, tuinen en verhardingen maken geen deel meer uit van het natuurgebied.
Dat geldt ook voor de verharde kuilvoeropslag, die 300 meter ten zuiden van het bedrijf ligt. Het terrein waarop de opslag ligt, wordt in het nieuwe aanwijzingsbesluit inmiddels aangeduid als ‘overig bodemgebruik’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer