Training+paprikatelers+herkennen+fruitmot
Nieuws
© LTO Glaskracht

Training paprikatelers herkennen fruitmot

Om paprika's naar de Verenigde Staten te exporteren, hebben ondernemers een training voor Afrikaanse fruitmot en bijbehorend geldig certificaat nodig. Op dinsdag 7 april is deze training te volgen in Bleiswijk.

De training betreft herkenning van de Afrikaanse Fruitmot en kennis over de levenswijze van dit dier. De training staat open voor ondernemers en medewerkers van teeltbedrijven, medewerkers van telersverenigingen en exporteurs, meldt LTO Glaskracht Nederland.

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van drie jaar. Indien een certificaat afloopt, is het noodzakelijk om een nieuwe training te volgen.

Fytosanitaire risico's

Naast het verplichte onderdeel over de Afrikaanse Fruitmot is het ook mogelijk een workshop te volgen over risicobeheersing en het nemen van maatregelen in verband met fytosanitaire risico's op het tuinbouwbedrijf en op locaties van handel en verpakking.

Aanmelden voor de training is mogelijk tot vrijdag 3 april. Meer informatie en aanmelden kan op de website van LTO Glaskracht Nederland.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer