Ook CDA wil aquaduct bij Boskoop

Na de SP is ook de Zuid-Hollandse CDA-fractie voorstander van een aquaduct onder de Gouwe bij Boskoop.

Ook+CDA+wil+aquaduct+bij+Boskoop
© CDA Zuid-Holland

Al lange tijd wordt naar een oplossing gezocht om de bereikbaarheid binnen de Greenport Boskoop te verbeteren en de doorstroming op de N209 bij Hazerswoude-Dorp. Voor een tunnel of rondweg is er weinig draagvlak onder de bevolking.

'Het CDA kiest daarom voor een duurzame oplossing. We willen samen met de gemeente Alphen aan den Rijn werken aan een gebiedsfonds om op termijn een aquaduct onder de Gouwe aan te kunnen leggen', zegt fractievoorzitter Hans Démoed.

Onveranderd

Veel inwoners van Hazerswoude-Dorp realiseren zich dat verkeersituatie de komende jaren onveranderd blijft. Daarom is het CDA van mening dat er voor de korte termijn ook een aantal maatregelen moeten worden genomen.

Démoed: 'Ik zie wel een aantal concrete mogelijkheden. Zoals de Bentwoudlaan benutten als verbinding tussen de A12 en de Hoogeveensweg en de verbetering van de uitvalswegen vanuit Boskoop-West (Loete/Roemer of andere oplossing)'.

Geld

Met de keuze voor een duurzame oplossing is er volgens het CDA een gebiedsfonds nodig vanuit de provincie, regio en gemeenten. Dat moet onder meer worden gevuld met bestaande uit de nu voor de oplossing bij Hazerswoude-Dorp gereserveerde middelen.

Démoed: 'Nu kiezen voor een oplossing zonder enig draagvlak, is ook geen oplossing voor de regionale problematiek. Dan moet je als politiek ook nadenken over alternatieven, in dit geval voor de wat langere termijn'.

Weggegooid geld

De SP noemde eerder investeringen in een tunnelbak bij Hazerswoude-Dorp 'weggegooid geld'. Zij wil een een goede structurele oplossing, een aquaduct.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer