Cees 't Hart vertrekt bij FrieslandCampina

Bestuursvoorzitter Cees 't Hart vertrekt na zeven jaar bij Royal FrieslandCampina (RFC). Hij treedt per 1 juni aan als president en bestuursvoorzitter (CEO) van Carlsberg Group in Denemarken. Roelof Joosten volgt hem op.

Cees+%27t+Hart+vertrekt+bij+FrieslandCampina
© RFC

Over wie de opvolger van Joosten als chief operating officer (COO) van de business group FrieslandCampina Ingredients wordt, laat de coöperatie zich nu nog niet uit.

Mooie periode

'Zeven jaar geleden ben ik begonnen aan een uitzonderlijk mooie periode in mijn werkzame leven. Ik heb met veel plezier bijgedragen aan de ontwikkeling van FrieslandCampina', blikt 't Hart terug.

De bestuursvoorzitter noemt het heel bevredigend om te zien waar het bedrijf nu staat en welke uitstekende groeimogelijkheden er liggen. 'Ik weet zeker dat ik de dynamiek in de zuivel zal missen. FrieslandCampina is een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.'

Roelof Joosten

'Wij zijn Cees 't Hart bijzonder dankbaar voor zijn inzet gedurende de laatste zeven jaar en betreuren zijn vertrek', geeft voorzitter Piet Boer van de raad van commissarissen aan. 'Met Joosten staat evenwel een uitstekende en ervaren opvolger uit eigen huis klaar.'

'Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de ingeslagen weg van groei en waardecreatie met hetzelfde succes wordt voortgezet. Joosten kent FrieslandCampina door en door en stond aan de basis van de uitbouw van onze ingrediëntenactiviteiten.'

Friesland Foods

't Hart (1958) was sinds 1 januari 2009 CEO van Koninklijke FrieslandCampina. Per 1 mei 2008 werd hij benoemd tot voorzitter van de concerndirectie van Koninklijke Friesland Foods, dat eind december 2008 fuseerde met Campina.

Naast RFC-topman is hij voorzitter van de Nederlandse Zuivelorganisatie NZO, lid van de raad van commissarissen van de KLM Groep en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer