Aanleg Reevediep uitgesteld

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ), het provinciebestuur van Flevoland en de gemeenteraad van Kampen krijgen twaalf weken de tijd om de natuurvergunningen en het bestemmingsplan 'IJsseldelta-Zuid' voor de aanleg van hoogwatergeul Reevediep aan te passen.

In afwachting daarvan heeft Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het bestemmingsplan, voor zover dat de aanleg van de hoogwatergeul mogelijk maakt, geschorst.

Dat betekent dat de hoogwatergeul voorlopig niet kan worden aangelegd. Het bestemmingsplan is bovendien vernietigd voor zover het de bouw van het nieuwe dorp Reeve mogelijk maakte.

Reevediep

Het Reevediep is een hoogwatergeul ten zuiden van Kampen die de rivier de IJssel, via het Vossemeer en het Drontermeer met het IJsselmeer verbindt.

De geul is bedoeld om bij hoog water het gebied te beschermen tegen overstroming door afvoer van extra water mogelijk te maken.

Natuur

Stichting Werkgroep Zwartendijk, Vereniging Voor Natuurstudie en bescherming IJsseldelta en vijf particuliere bezwaarmakers hadden beroep aangetekend tegen de plannen van de gemeente omdat zij vinden dat de uiterwaarden worden aangetast door de plannen.

Ook vrezen ze negatieve gevolgen voor de omliggende natuur.

Gegrond

De beroepen zijn dus afgelopen woensdag gegrond verklaard. Gemeente Kampen heeft twaalf weken de tijd om de noodzaak van de watergeul inzichtelijk te maken en de plannen mogelijk te wijzigen.

Na deze periode van twaalf weken zal de Raad van State een definitieve uitspraak doen over bestemmingsplan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer