Nieuw collectief Noord-Holland

Noordkop - Drie agrarische natuurverenigingen in Noord-Holland hebben het gebiedscollectief Noord-Holland Noord opgericht. Dat zijn de agrarische natuurverenigingen West-Friesland, De Frisse Wind en De Rotgans.
Deze maand wordt de oprichtingsakte getekend bij de notaris. Het collectief bestaat dan uit meer dan 210 boeren boven de lijn Alkmaar-Hoorn, exclusief Texel, die zich voornamelijk richten op weidevogelbeheer. Beoogd voorzitter van het collectief is Klaas Wim Jonker, nu voorzitter van ANV West-Friesland.
Als eerste wapenfeit wil het collectief een zienswijze op het ontwerp-natuurbeheerplan van 2016 naar provincie Noord-Holland sturen. ‘Dit plan ziet er slecht uit voor Noord-Holland Noord. De voorwaarden voor het weidevogelbeheer zijn te scherp. Wij zijn bang dat veel boeren afhaken.’
Zo kunnen boeren hun percelen met laat maaien niet meer inzetten voor de ‘reizende bollenkraam’, vreest de voorzitter. Deze percelen moeten grasland blijven, terwijl ze juist voor boeren lucratief zijn als ze worden verhuurd voor bollenteelt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer