Friese collectieven aan natuurbeheer

Ruim dertig agrarische natuurverenigingen in Friesland hebben woensdag de formele stap gezet naar de oprichting van zeven collectieven.

Friese+collectieven+aan+natuurbeheer
© Friese Collectieven

Dat zijn Collectief De Waddenvogels, De Waadrâne, Noardlike Fryske Wâlden, ELAN, It Lege Midden, Westergo en De Súdwestkust.

Vanaf 2016 gaat een nieuwe vergoedingenregeling rond het agrarisch natuur- en landschapsbeheer van start.

Opstellen en uitvoeren

Daarin krijgen collectieven, anders dan de huidige agrarische natuurverenigingen, de komende zes jaren verantwoordelijkheid bij het opstellen en uitvoeren van het agrarisch natuurbeheer.

Het collectief krijgt de vergoeding toegekend op basis van een ecologisch goed onderbouwd plan voor het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit in het agrarische gebied.

Het collectief sluit overeenkomsten af met afzonderlijke beheerders (boeren) en zal de komende jaren toe moeten zien op de naleving van de overeenkomsten.

Meer resultaat

Met deze aanpak verwachten de collectieven en provincie meer resultaat te bereiken met het agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Vanaf 2016 kunnen boeren alleen via een collectief in aanmerking komen voor een vergoeding agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer