Huijbers betreurt vertrek Van Paassen

Hans Huijbers, portefeuillehouder Mest en mineralen van LTO Nederland, betreurt het vertrek van John van Paassen als voorzitter van coöperatie Mestac.

'Zijn besluit heb ik alleen maar te respecteren, maar ik baal er wel van. John is een van de bouwers van duurzame mestverwerkering in Nederland en daarmee betekent hij veel voor de sector. Dat uitgerekend hij nu voor zichzelf de stekker eruit trekt, is een stevige signaal. Overheid én veehouders kunnen niet weg kijken', stelt Huijbers.

Van Paassen constateert in zijn persbericht na jaren sleuren dat veel veehouders niet voor een collectieve, coöperatieve aanpak van mestafzet en mestverwerking kiezen, omdat elders een kwartje minder moet worden betaald voor een kuub.

Erkenning mineralenconcentraat

'Dat is een heldere constatering voor de achterban', zegt Huijbers: 'Dat de mestmarkt een moeilijke markt is, weten we allemaal. De overheid werkt ook niet echt mee. Zo is dat de erkenning van mineralenconcentraat nog altijd niet geregeld, en wordt vaak bij de verkeerde bedrijven gehandhaafd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer