Bollentelers+kiezen+voor+John+Deere+trekker
Nieuws
© nieuwe oogst

Bollentelers kiezen voor John Deere trekker

Van de Nederlandse bloembollentelers noemt bijna 20 procent John Deere als het belangrijkste trekkermerk voor het bedrijf. Dat blijkt uit de jaarlijkse BloembollenScanner van onderzoeksbureau AgriDirect.

In december 2014 werden tijdens deze telefonische inventarisatie zo'n achthonderd bloembollentelers ondervraagd over onder andere hun toekomst- en investeringsplannen.

Net als vorig jaar noemen bloembollentelers John Deere ook dit jaar als belangrijkste trekkermerk (19,8 procent). Massey Ferguson en New Holland beslaan een tweede en derde positie met een aandeel van respectievelijk 17,2 en 16,5 procent.

Investeringsplannen

Op 9,3 procent van de Nederlandse bloembollenbedrijven zijn plannen om te investeren in een trekker. Vorig jaar lag dit percentage op 7 procent.

Het zijn vooral de bloembollentelers in de klasse ‘vanaf 10 hectare’ die een nieuwe trekker willen kopen (13,2 procent). Onder de bloembollentelers in de klasse ‘tot 10 hectare’ ligt dit percentage lager (5,1 procent).

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer