Glastuinbouw moet glasvoorraad hebben

Glastuinbouwbedrijven moeten een grotere reservevoorraad glas aanhouden voor het geval zich schade voordoet door zware stormen en windhozen.

Glastuinbouw+moet+glasvoorraad+hebben
© Interpolis

Dat is de boodschap die verzekeraar Interpolis aan de sector af geeft, nu exact 25 jaar geleden de zwaarste storm in decennia plaats vond. Dat was de storm van 25 januari 1990. Zelfs het leger werd ingezet om tuinders te helpen.

Volgens Interpolis is het voor glashandel en glasreparateurs niet mogelijk is een centrale voorraad aan te houden door de steeds grotere variëteit in glassoorten en -maten.

Informatieuitwisseling

Daarom moeten telers dit zelf doen. Meer uitwisseling van informatie waar welk glas op voorraad is, is ook een aandachtspunt.

‘Dit kan bijvoorbeeld door afspraken te maken met telers met dezelfde glassoort en glasmaat. Wees bewust dat een calamiteit zich weer kan voordoen en sorteer hier op voor’, adviseert Willem Snoeker van Interpolis.

Bergerden

De windhoos op het glastuinbouwgebied Bergerden in 2014 toonde aan dat het tekort aan glas een groot probleem in de sector is, volgens Interpolis. Snoeker: ‘Glas moest uit het buitenland komen, waardoor kassen langer open bleven, met forse gewasschade tot gevolg.’

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer